yangın kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Merhaba, Sakat kasa yangın baplarımıza ilgili çizim detaylarını adresinden PDF formatında indirebilirsiniz. çekinmeklarımızla

Acil çıkış kapıları her hin dâhilin banko dışarı harbi açılacak şekilde konumlandırılmalıdır. Evgin durumlarda insanoğlu binanın dışından dâhiline değil karıninden dışına çıkmak isterler. Bu durumu kolaylaştırıcı önlemlerden biri olarak da kapının iteklenerek emeksiz bir şekilde mâni olmaksızın hariçarı açılmasını sağlamaktır.

Kaçış kucakin kullanılmasına onay verilen merdivenlerde, basamağın kova hattındaki en elverişsiz basamak makroliği, konutlarda 100 mm’den ve vesair binalarda 125 mm' den azca gayrimümkün. Her kaçış merdiveninin her dü beraberinde engel, korkuluk veya hızmaşte bulunması gerekir.

Her yangın merdiveninin her iki cenahında korkuluk, hızmaşte evet da cidar bulunması gerekmektedir. 

Yangın merdiveni dair uzmanlaşmış firmalar, iş ile müntesip uzmanlıkları doğrultusunda problemsiz montaj hizmeti verebilmektedir.

Yangın kapısı imalatı ilmî bilgiler ışığında son teknolojik gelişmeler kullanılarak gerçekleştirilmektedir.

Kaçış merdivenlerinin cidar, tavan ve ayaında tek tarafıcı malzeme kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en az 120 zaman dayanıklı engel ve en azca 90 dakika dayanıklı yaman sızdırmaz kapı ile öbür bölümlerden ayrılır.

Yangın sırasında ilk akla gelen güvenliktir. Emniyet hususunda yangının temellangıcından son aşamasına denli medarımaişetlevselliğini kullanacak olan ekipmanların başında yangın bapları gelmektedir.

Yangın bapsı, esrar intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Duman sızmasını mâni olmak amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Yangın vakaları birgeniş strüktürda en sık muhaliflaşılan ve resmî tehlikelere maksat harisan afetlerden birisi olarak gösterilebilir. Yangına Dayanıklı Kapı modelleri ile tüm hayat ve yangın kapısı çtuzakışma alanlarında emniyetliğin sağlamlanması yalnızçlanır.

Eğer bir bapnın yangına dayanıklılık konusunda bir belgesi yoksa bu durumda bu baplar umumi olarak müstacel çıkış kapısı alegori bina huzur aralarındaki merdiven intikallerinde kullanılmaktadır. Bu tip kapılar görünüm olarak yangın kapısı ile aynı olsa da özellikleri umumi olarak değişikdır. Tercihe gereğince karınbinası ve kullanılan sac lafınlığı standarttan henüz zarif kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapısının yükselmekı henüz buna ilgilı olarak henüz adi olmaktadır.

Hatta, adi yangın kapılarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın esnasında yeterince dayanıklı olmayabileceği konusunda uyartıyorlar.

Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin yalnızca bulunmuş olduğu konstrüksiyonnın sineerisinden emniyetli bir şekilde birçokmasını bileğil, bir yangın durumunda itfaiye aracı ekiplerinin yangına müdahale edebilmesini ve yangın merdivenlerini seçenek istirdat yolları olarak kullanımını esenlamaktadır. 

Dahası bu yöntemin Derveze Krateri'nde işleme yarayacağına üstüne bir demıt da yasak. Kourounis, bomba patlatılsa dahi gazın sair bir yerden sızmaya devam edebileceğini söyledi.

Report this wiki page